Naczynie parowe (24 cm) Philipiak...
Naczynie parowe (24 cm) Philipiak...
Naczynie parowe (24 cm) Philipiak...

Naczynie parowe (24 cm) Philipiak Classic

Z RABATEM -167.5 zł TANIEJ
Towar dostępny
502,50 zł 670,00zł
-25%
RATY OD
Brutto
Wysyłka 24h
14 dni na zmianę decyzji
Certyfikat bezpieczeństwa
Kolor uchwytów
  • Ręcznie malowane w kolorze drewna
  • Czarne
  • Białe

Naczynie do gotowania na parze to nieodłączne uzupełnienie dużego garnka o pojemności 5,2 litrów. Teraz dostępne również poza zestawem. Naczynie pozwala na przyrządzanie potraw na parze. Wg wielu specjalistów żywienia i dietetyków gotowanie na parze jest idealnym sposobem na dbanie o nasze zdrowie. Tak ugotowanie dania są najzdrowszym sposobem zachowującym witaminy i minerały oraz naturalny aromat warzyw i innych produktów spożywczych.  

Dobre zdrowie to oznaka stylu życia

I

Naszym priorytetem jest zdrowie.

Z nami zdrowe gotowanie staje się łatwe, przyjemne i stylowe. Dzięki zastosowanym przez nas technologiom można smażyć potrawy na tłuszczach zawartych w samym produkcie i gotować tak, by dania zachowały jak najwięcej wartości odżywczych. To bardzo ważne. Wiemy, w jak dużym stopniu sposób przygotowania jedzenia wpływa na zdrowie. Wiedzę tę w pełni wykorzystujemy, produkując nasze naczynia i edukując w zakresie zdrowego odżywiania. Jesteśmy przekonani, że naczynia, które z dumą oddajemy w Państwa ręce, staną się inspiracją do wielu kulinarnych odkryć.

Lat na rynku
Lat gwarancji
Zadowolonych klientów

I

Technologie w parze
ze zdrowiem

Stal szlachetna CR-Ni 18/10

Wszystkie naczynia wykonane są z nierdzewnej, kwasoodpornej stali chromowo-niklowej Cr-Ni 18/10. Jest to metal poszukiwany i ceniony ponieważ gwarantuje wytrzymałość, a także wysoką jakość użytkowania. Jest materiałem wyjątkowo odpornym na działanie bakterii i bardzo higienicznym, który nie wchodzi w reakcję z pożywieniem.

Wielowarstwowe dno akutermiczne

Grube dno naczyń i patelni Philipiak Milano ze stali szlachetnej szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia. Zapewnia to znaczną oszczędność energii, a także ułatwia gotowanie na parze oraz smażenie bez użycia tłuszczu.

Uchwyty

Ergonomiczne rączki i uchwyty wykonane z materiałów termoizolacyjnych nie nagrzewają się podczas gotowania. Odpowiednia konstrukcja uchwytów umożliwia wygodne odkładanie pokrywy, aby nie brudzić powierzchni blatów, a także użycie jej jako wygodnej podstawki pod garnek.

Termometr

Umieszczony w uchwycie pokrywy termometr umożliwia stałe kontrolowanie temperatury wewnątrz naczynia. Dzięki temu nie musimy podnosić pokrywy i tracić pary wodnej potrzebnej do gotowania w małej ilości wody. Dzięki termometrowi możemy kontrolować optymalny poziom temperatury, by nie przegrzewać naczynia oraz oszczędzać energię.

Ergonomia użytkowania

Pokrywę, na którą zazwyczaj nie ma miejsca podczas zaglądania do naczynia lub przyprawiania, odkładamy po prostu na uchwyt i opieramy ją o uchwyt i wyprofilowany brzeg.

Naczynie jako waza

Naczynia Philipiak Milano mogą służyć również do efektownego serowania potraw. Wystarczy, że odwrócimy płaską pokrywę i postawimy ją na termometrze a uzyskamy możliwość postawienia na niej naczynia. Dzięki temu możemy serwować nawet bardzo gorące potrawy bezpośrednio na stół. Całość tworzy stabilną i praktyczną konstrukcję.

Pokrywa "skraplacz pary"

Konstrukcja pokrywy sprawia, że cykl parowania, skraplania i opadania skroplonej pary na dno naczynia jest bardziej efektywny. Ten sposób gotowania pozwala na wykorzystanie tylko tej ilości wody, która jest naturalnie zawarta w produktach, oraz na zachowanie większej ilości minerałów i substancji odżywczych. Pokrywa podstawiona pod naczynie i na naczynie może także działać jako termos do podtrzymywania temperatury potrawy. Pokrywka może zostać odłożona na uchwyt, dzięki czemu zapobiegamy zachlapaniu kuchenki czy blatów.

Profilowane krawędzie

Odpowiednio wyprofilowane i gładkie brzegi naczyń umożliwiają bezpieczne przelewanie ich zawartości bez używania dodatkowych akcesoriów.

Pierścień wodny

Pokrywa jest precyzyjnie dopasowana do brzegu naczynia. W trakcie procesu gotowania między ich powierzchniami tworzy się specjalny pierścień z pary wodnej, który uszczelnia naczynie. Tak szczelne zamknięcie pozwala zachować wewnątrz naczynia stałą temperaturę i właściwe ciśnienie, co usprawnia stosowanie najzdrowszych technik gotowania.

Odkryj możliwości naczynia do gotowania na parze Philipiak Milano, które wchodzi w skład wieży w zestawie Optimum

Prezentacja zastosowania naczynia do gotowania na parze z dużym naczyniem i pokrywą Philipiak Milano

Marka
Philipiak Milano
Seria
Classic
Liczba elementów w zestawie
1
Wymiary opakowania
34 cm x 26 cm x 27 cm
Materiał
Stal szlachetna Cr-Ni 18/10
Gwarancja
25 lat
Zmywarka
Tak
Waga
1 kg
NA-763-J-00299#00299
Nowy produkt
Opinie (0)

Zobacz także

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej