Pojedyncze garnki i naczynia
Do produkcji naczyń wykorzystaliśmy stal szlachetną Cr-Ni 18/10 – materiał niezwykle trwały i higieniczny w użyciu. Precyzja wykonania i użyte materiały zapewniają Państwu 25 lat gwarancji. Sercem każdego garnka jest wielowarstwowe dno, które kumuluje, a następnie równomiernie rozprowadza energię, co pozwala oszczędzać czas i pieniądze, niezależnie od źródła ciepła. Nasze garnki mogą być stosowane na kuchenkach, elektrycznych, gazowych, ceramicznych oraz indukcyjnych.
Części wewnętrzne naczyń są satynowane, bardzo łatwe do utrzymania w czystości. Ścianki zewnętrze naczyń i pokryw zachowują niezwykły blask dzięki zaawansowanemu procesowi polerowania.
Pokrywa naczyń jest tak skonstruowana, aby podczas gotowania zbierała się na jej wewnętrznej powierzchni para wodna. Para skrapla się i opada na dno. Znowu paruje, skrapla się i opada. Gotując, możemy wykorzystać zatem tylko tę ilość wody, która jest naturalnie zawarta w produktach o ile w naczyniu znajduje się ich odpowiednia ilość.
Pokrywa jest precyzyjnie dopasowana do brzegu naczynia. W trakcie procesu gotowania między ich powierzchniami tworzy się specjalny pierścień z pary wodnej, który uszczelnia naczynie. Tak szczelne zamknięcie pozwala zachować wewnątrz naczynia stałą temperaturę i właściwe ciśnienie, co usprawnia stosowanie najzdrowszych technik kulinarnych.
Naczynia Philipiak Milano wyposażone są w ergonomiczne uchwyty wykonane z trwałego, termoizolacyjnego tworzywa. Dzięki temu uchwyty nie nagrzewają się nawet podczas długotrwałego gotowania, a korzystanie z naczyń jest komfortowe i bezpieczne.
Najważniejszą cechą naczyń Philipiak Milano jest możliwość stosowania zdrowych technik gotowania. Budowa naszych garnków umożliwia smażenie bez użycia dodatkowego tłuszczu, gotowanie na parze oraz gotowanie w minimalnej ilości wody. Takie sposoby gotowania zalecane są przez lekarzy i specjalistów z dziedziny żywienia. Wykorzystaliśmy te doświadczenia przy projektowaniu naczyń Philipiak Milano. Naczynia wyprodukowano z użyciem technologii i materiałów testowanych już od dziesięcioleci przy produkcji profesjonalnych garnków.
Specjalna konstrukcja naczyń Philipiak Milano pozwala na gotowanie w systemie wieżowym. Naczynia ustawiamy w piramidę jedno na drugim. Przez odpowiednią kombinację naczyń i misek można w tym samym czasie przygotować kilka potraw wykorzystując tylko jedno źródło energii
Każda pokrywa posiada termometr, który pozwala kontrolować proces gotowania w naczyniach przy użyciu minimalnej ilości energii.