Patelnie
Patelnie wykonane zgodnie z najnowszymi trendami sztuki kulinarnej. Nowoczesne wzornictwo i ponadczasowy design. Nasze patelnie posiadają grube, akutermiczne dna i wnętrza o zróżnicowanej strukturze. Mamy patelnie w różnym rozmiarze i pojemości po to, aby dopasować się do potrzeb użytkownika.
Patelnie Philipiak Milano wykonane są z najwyższej jakości stali chromowo-niklowej 18/10. Ta szlachetna odmiana stali jest niezwykle trwała i odporna na działanie wysokich temperatur dzięki czemu posiadają, aż 25 lat gwarancji. Stal nie wchodzi w reakcje z pożywieniem, a do potraw w trakcie gotowania nie przedostają się szkodliwe substancje.
Unikalna konstrukcja dna naszych patelni pozwoli wydobyć z potraw ich naturalne smaki i aromaty oraz uniknąć nadmiaru tłuszczu i umożliwić ograniczenie soli. Mięso smażone bez dodawania tłuszczu zachowuje swoje walory smakowe i wartości odżywcze. Potrawy panierowane smażone bez tłuszczu lub w niewielkiej ilości nie powodują zwiększenia, nawet do kilkuset razy, kaloryczności spożywanych przez nas potraw.