Kruche ze śliwkami
Kruche ciasto ze śliwkami to połączenie, które znają chyba wszyscy. Najlepiej smakuje zwłaszcza jesienią, gdy sezonowe śliwki węgierki są dojrzałe i najpyszniejsze.
Składniki:
150 g brązowego cukru
100 g cukru
1 g soli
350 g masła
20 g żółtek jaj kurzych
600 g śliwek
450 g mąki pszennej typ 450
Sposób wykonania:
Do suchego kielicha dodaj 150 gramów brązowego cukru, 150 gramów mąki pszennej i 150 gramów schłodzonego masła. Rozdrabniaj 30 sekund z prędkością 8 obrotów. Kruszonkę przełóż do miski, zabezpiecz folią spożywczą i wstaw do lodówki.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover