Przepisy Cookover

Soko sulgunit – pieczarki faszerowane serami

Soko po gruzińsku oznacza grzyby, a sulguni to solony, podpuszczokowy gruziński ser, który jest dość trudno dostępny w innych krajach. 

Składniki:

150 g mozzarelli
150 g sera feta
100 g masła
500 g świeżej pieczarki uprawnej
30 g oleju rzepakowego


Sposób wykonania:

Na pokrywie kielicha bez korka postaw miskę, zresetuj wagę, odważ 500 gramów oczyszczonych pieczarek średniej wielkości bez nóżek. Pieczarki ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym 3 łyżkami oleju rzepakowego i odstaw na bok.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover