Soko sulgunit – pieczarki faszerowane serami
Soko po gruzińsku oznacza grzyby, a sulguni to solony, podpuszczokowy gruziński ser, który jest dość trudno dostępny w innych krajach.
Składniki:
150 g mozzarelli
150 g sera feta
100 g masła
500 g świeżej pieczarki uprawnej
30 g oleju rzepakowego
Sposób wykonania:
Na pokrywie kielicha bez korka postaw miskę, zresetuj wagę, odważ 500 gramów oczyszczonych pieczarek średniej wielkości bez nóżek. Pieczarki ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym 3 łyżkami oleju rzepakowego i odstaw na bok.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover