Spaghetti z pesto bazyliowym
Spaghetti z pesto bazyliowym nie wymaga rekomendacji. Można przygotowywać je na wiele sposobów, modyfikując podstawowy skład, czyli połączenie makaronu i bazyliowej pasty. Według tego przepisu składnikami pesto są obok zwyczajowo.
Składniki:
300 g makaronu spaghetti
Pesto bazyliowe:
3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki sparzonych i obranych orzechów laskowych
3 łyżki sera parmezanu
5 łyżek oliwy
1 ząbek czosnku
1 filet anchois
Sos:
1 ząbek czosnku
400 ml słodkiej śmietanki
40 g sera parmezanu
Sposób wykonania:
Makaron ugotuj we wrzącej wodzie przez ok. 8–10 min. Pamiętaj aby był al’dente. Składniki na pesto zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover