Sernik baskijski pistacjowy
Sernik baskijski pistacjowy to wariacja tradycyjnego baskijskiego sernika w połączeniu z kremem z pistacji, który wyróżnia się charakterystycznie przypieczoną, karmelizowaną skórką i kremowym wnętrzem.
Składniki:
2 g ekstraktu waniliowego
300 g pasty pistacjowej
200 g cukru
6 g soli
360 g całych jaj kurzych
500 g śmietanki kremowej 30% tłuszczu
600 g serka naturalnego
70 g mąki pszennej typ 450
Sposób wykonania:
Rozgrzej piekarnik do 230℃ z funkcją góra i dół. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i odstaw na bok.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover