Sałatka z roszponki z grillowanym kurczakiem, mango i figami
Połączenie egzotycznych owoców z kurczakiem sprawia, że sałatka jest oryginalna, ale i na tyle syta, że może stanowić drugie danie.
Składniki:
10 dag roszponki
40 dag mango
1 pierś z kurczaka
2 figi
10 pomidorków koktajlowych lub truskawkowych
SOS
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka miodu
3 łyżki octu winnego
4 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawiamy na 60 minut.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover