Przepisy Versatile

Tatar wołowy z suszonymi pomidorami i pieczonymi karczochami

Tatar przyrządzony z chudego mięsa wołowego to bardzo dobre źródło białka, witamin z grupy B, żelaza i cynku. O wyjątkowości oraz walorach żywieniowych tego dania decydują dodatki – zasobne w potas i likopen pomidory oraz karczochy cenione ze względu na wysoką zawartość inuliny i fruktooligosacharydów.

 

Składniki:

600 g ligawy lub udźca wołowego
250 g suszonych pomidorów w zalewie
300 g karczochów w zalewie olejowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 kiszony ogórek
pół łyżeczki musztardy Dijon
2 łyżki oleju rzepakowego
pieprz czarny kruszony


Sposób wykonania:

Drobno siekamy dobrze schłodzone i bardzo świeże mięso wołowe. Doprawiamy posiekanymi kaparami i suszonymi pomidorami. Dodajemy posiekaną cebulę i pokrojony w kostkę kiszony ogórek.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover