Razowe penne z grillowaną cukinią i kozim serem
Razowe penne z grillowaną cukinią i kozim serem to potrawa prosta w wykonaniu, efektowna i sycąca. Dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego i stosunkowo niewielkiej ilości cukrów, poziom glukozy po spożyciu tego dania nie będzie ulegał zbyt gwałtownym zmianom.
Składniki:
300 g makaronu penne
150 g koziego sera dojrzewającego
1 cukinia
80 g suszonych pomidorów
70 ml oliwy z oliwek ekstra virgin
1 cytryna
1 ząbek czosnku
1 gałązka tymianku
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cukinie kroimy w plastry i marynujemy w oliwie i tymianku. Smażymy na patelni groszkowej.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover