Przepisy Cookover

Dyniowe kluski leniwe

To przepis na jesienną wersję znanych wszystkim tradycyjnych klusek leniwych z twarogiem. Tą recepturę wzbogaciliśmy pyszną, pieczoną dynią hokkaido.

 

Składniki:

3000 g wody
400 g dyni hokkaido
15 g soli do gotowania
9 g soli
60 g całych jaj kurzych
100 g skrobi ziemniaczanej
400 g półtłustego sera twarogowego
160 g mąki pszennej typ 450


Sposób wykonania:

Rozgrzej piekarnik do 180℃ z funkcją termoobiegu. Na pokrywie kielicha postaw miskę i odważ w niej 400 gramów dyni hokkaido ze skórką pozbawionej pestek i pokrojonej na ćwiartki.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover