Dyniowe kluski leniwe
To przepis na jesienną wersję znanych wszystkim tradycyjnych klusek leniwych z twarogiem. Tą recepturę wzbogaciliśmy pyszną, pieczoną dynią hokkaido.
Składniki:
3000 g wody
400 g dyni hokkaido
15 g soli do gotowania
9 g soli
60 g całych jaj kurzych
100 g skrobi ziemniaczanej
400 g półtłustego sera twarogowego
160 g mąki pszennej typ 450
Sposób wykonania:
Rozgrzej piekarnik do 180℃ z funkcją termoobiegu. Na pokrywie kielicha postaw miskę i odważ w niej 400 gramów dyni hokkaido ze skórką pozbawionej pestek i pokrojonej na ćwiartki.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover