Dip czosnkowy
Dip czosnkowy ze szparagami to doskonały pomysł na lekką i zdrową przekąskę, którą można również uwzględnić w romantycznym posiłku dla dwojga (szparagi uznawane są za afrodyzjaki).
Składniki:
200 g sera twarogowego chudego, 3-krotnie mielonego
sól i pieprz do smaku
1 główka czosnku
50 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
200 g szparagów
30 ml oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
Czosnek zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnia nagrzanego do temperatury 160 stopni na ok. 30 min. (czosnek musi być miękki).
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover