Przepisy Fornello

Chleb pszenny półrazowy na maślance

Chleb na maślance to pyszny, a do tego super prosty do upieczenia chleb pszenny na drożdżach. Z kilku składników wyczarujesz idealne pieczywo. Nic nie zastąpi zapachu świeżo upieczonego chleba w Twoim domu.

 

Składniki:

25g drożdży
400g maślanki
100g wody
400g mąki pszennej, typu 450
200g mąki pszennej chlebowej, typu 1850 lub 2000
2 łyżeczki soli


Sposób wykonania:

Do miski dodaj wszystkie składniki oprócz soli. Wyrabiaj ciasto. Do ciasta dodaj sól i ponownie wyrób ciasto. Przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 2 godziny.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover