Focaccia z pomidorami
Smak focaccii przeniesie Cię wprost na Półwysep Apeniński. Miękka, zarumieniona, doskonała jako samodzielna przekąska lub dodatek.
Składniki:
25g drożdży
100g mleka
200g wody
200g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę
500g mąki pszennej typ 00
2 łyżeczki soli
50g oliwy
300g pomidorków koktajlowych
Sposób wykonania:
Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże oraz 100g mąki. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 20 minut. Do miski dodaj 400g mąki, wodę, ziemniaki oraz drożdże z mąką i 2 łyżeczki soli.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover