Przepisy Fornello

Focaccia z pomidorami

Smak focaccii przeniesie Cię wprost na Półwysep Apeniński. Miękka, zarumieniona, doskonała jako samodzielna przekąska lub dodatek.

 

Składniki:

25g drożdży
100g mleka
200g wody
200g ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę
500g mąki pszennej typ 00
2 łyżeczki soli
50g oliwy
300g pomidorków koktajlowych


Sposób wykonania:

Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże oraz 100g mąki. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 20 minut. Do miski dodaj 400g mąki, wodę, ziemniaki oraz drożdże z mąką i 2 łyżeczki soli.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover