Pieczony kurczak po indyjsku
Pieczony kurczak po indyjsku to aromatyczne danie inspirowane kuchnią indyjską, pełne ciepłych przypraw i wyrazistych smaków.
Składniki:
połówka kurczaka, około 700g
10g obranego, startego imbiru
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
½ łyżeczki papryki słodkiej
½ łyżeczki kolendry w proszku
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oleju
½ łyżeczki pieprzu
½ łyżeczki soli
garść świeżej kolendry drobno posiekanej
½ łyżeczki kuminu
½ łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka sosu sojowego
½ łyżeczki płatków chili
½ łyżeczki kurkumy
Sposób wykonania:
W misce wymieszaj wszystkie składniki, oprócz mięsa i kolendry. Natrzyj marynatą kurczaka. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover