Anielskie ciasteczka czekoladowe z chili
Szybka, skrócona wersja brownie. Błyskawicznie i bardzo czekoladowo!
Składniki:
200 g mąki tortowej
230 g masła
2 łyżki kwaśnej śmietany
2,5 kopiastych łyżek ciemnego kakao
SOS
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta chili w proszku
Sposób wykonania:
Do dużej miski przesiej mąkę. Zetrzyj do niej masło na dużych dziurkach na tarce jarzynowej. Dodaj śmietanę, jajko, proszek do pieczenia, kakao, cukier i chili, po czym szybko zagnieć ciasto – jak na kruche.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover