Bułeczki z kremem pistacjowym
Pyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki wypełnione słodkim kremem pistacjowym.
Składniki:
15 g cukru
3 g soli
60 g masła
120 g całych jaj kurzych
20 g orzechów pistacjowych
400 g mąki pszennej typ 500
50 g prasowanych drożdży piekarskich
250 g Mleko spożywcze, 3,2% tłuszczu
200 g kremu pistacjowego
Sposób wykonania:
Do kielicha dodaj 20 gramów łuskanych pistacji. Siekaj 3 sekundy z prędkością 16 obrotów. Orzechy przesyp do miseczki i odstaw na bok.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover