Chleb pszenny półrazowy na maślance
Chleb na maślance to pyszny, a do tego super prosty do upieczenia chleb pszenny na drożdżach. Z kilku składników wyczarujesz idealne pieczywo. Nic nie zastąpi zapachu świeżo upieczonego chleba w Twoim domu.
Składniki:
25g drożdży
400g maślanki
100g wody
400g mąki pszennej, typu 450
200g mąki pszennej chlebowej, typu 1850 lub 2000
2 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Do miski dodaj wszystkie składniki oprócz soli. Wyrabiaj ciasto. Do ciasta dodaj sól i ponownie wyrób ciasto. Przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 2 godziny.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover