Przepisy Fornello

Croissant

Kruche i maślane croissanty to klasyczny, francuski przysmak, który idealnie sprawdzi się na śniadanie lub podwieczorek. Dzięki cienkim warstwom ciasta francuskiego, croissanty są lekkie i puszyste, a ich złocista skórka kusi zapachem masła.

 

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółtko
1 łyżka mleka


Sposób wykonania:

Rozłóż ciasto, wytnij 6 trójkątów, zwiń rogaliki. Ustaw urządzenie na program Konwekcja na 180°C i 15 minut. Uruchom program. Zamknij pokrywą urządzenie.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover

 

 

 

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.

Jak to zrobić? Zeskanuj kod QR Pobierz aplikację na swój telefon Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover