Kotlety mielone
Tradycyjne kotlety mielone, które za każdym razem smakują tak samo pysznie jak u mamy.
Składniki:
30g cebuli
1 bułka czerstwa, np. kajzerka lub 50g bułki tartej
150g mleka
1 łyżeczka soli
1 jajko
80g bułki tartej do panierowania
½ łyżeczki czosnku granulowanego
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
800g mięsa mielonego wieprzowego
Sposób wykonania:
Do miski włóż porwaną czerstwą bułkę, zalej mlekiem. Odstaw na chwilę. Do miski dodaj mięso, drobno posiekaną cebulę, przyprawy i jajko. Dokładnie wymieszaj. Zwilżonymi wodą dłońmi formuj kotlety, a następnie zapanieruj w bułce tartej.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover