Przepisy Fornello

Kotlety mielone

Tradycyjne kotlety mielone, które za każdym razem smakują tak samo pysznie jak u mamy.

 

Składniki:

30g cebuli
1 bułka czerstwa, np. kajzerka lub 50g bułki tartej
150g mleka
1 łyżeczka soli
1 jajko
80g bułki tartej do panierowania
½ łyżeczki czosnku granulowanego
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
800g mięsa mielonego wieprzowego


Sposób wykonania:

Do miski włóż porwaną czerstwą bułkę, zalej mlekiem. Odstaw na chwilę. Do miski dodaj mięso, drobno posiekaną cebulę, przyprawy i jajko. Dokładnie wymieszaj. Zwilżonymi wodą dłońmi formuj kotlety, a następnie zapanieruj w bułce tartej.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover

 

 

 

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.

Jak to zrobić? Zeskanuj kod QR Pobierz aplikację na swój telefon Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover