Krem z batata. Dorsz w pomidorach z bulgur
Dwudaniowy, pyszny i zdrowy obiad dla całej rodziny. Pełna smaków i aromatów zupa przygotowana na bazie batata z dodatkiem imbiru, marchewki i mleczka kokosowego.
Składniki:
600 g wody
1 g czarnego pieprzu
1 g białego pieprzu
1 g kurkumy
10 g świeżej kolendry
100 g czerwonej cebuli
120 g szalotki
300 g pomidorów koktajlowych
200 g kaszy Bulgur
8 g świeżego imbiru
2 g papryki wędzonej
500 g batatów
1 g chili w płatkach
200 g bulionu warzywnego
16 g czosnku
150 g marchwi
30 g orzechów arachidowych
200 g mleczka kokosowego
90 g oliwy z oliwek
50 g oleju rzepakowego
400 g Fasoli szparagowej
10 g soli morskiej
20 g pasty red curry
600 g polędwicy z dorsza
Sposób wykonania:
Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 180℃. Na pokrywie kielicha bez korka postaw miskę, zresetuj wagę i odważ w niej 600 gramów polędwicy z dorsza pokrojonej na 4 filety, dodaj 40 gramów oliwy, 1 szczyptę soli morskiej i 1 szczyptę pieprzu białego. Całość wymieszaj i odstaw do lodówki.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover