Przepisy Cookover

Kruche ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami to połączenie, które znają chyba wszyscy. Najlepiej smakuje zwłaszcza jesienią, gdy sezonowe śliwki węgierki są dojrzałe i najpyszniejsze.

Składniki:

150 g brązowego cukru
100 g cukru
1 g soli
350 g masła
20 g żółtek jaj kurzych
600 g śliwek
450 g mąki pszennej typ 450


Sposób wykonania:

Do suchego kielicha dodaj 150 gramów brązowego cukru, 150 gramów mąki pszennej i 150 gramów schłodzonego masła. Rozdrabniaj 30 sekund z prędkością 8 obrotów. Kruszonkę przełóż do miski, zabezpiecz folią spożywczą i wstaw do lodówki.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover