Muffiny z białą czekoladą i malinami
Te puszyste muffiny łączą w sobie słodycz białej czekolady z kwaskowatością świeżych malin, tworząc doskonałą równowagę smaków. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek, te muffiny są łatwe do przygotowania i zachwycają nie tylko smakiem, ale także apetycznym wyglądem.
Składniki:
200g białej czekolady
375g mleka w temperaturze pokojowej
2 jajka w temperaturze pokojowej
160g masła
250g malin
375g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki skórki z cytryny
25g cukru pudru
Sposób wykonania:
Masło rozpuść i pozostaw do wystudzenia. Czekoladę posiekaj. Mleko i jajka wymieszaj dokładnie. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek, cukier, skórkę z cytryny, dodaj płynną masę oraz masło.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover