Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i serem
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i serem to szybka i pyszna przekąska, idealna na przyjęcia, spotkania z przyjaciółmi lub jako dodatek do zupy. Kruche, złociste ciasto otula aromatyczną szynkę i ciągnący się ser, tworząc prostą, ale efektowną kompozycję smaków.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100g szynki w plasterkach
150g tartego sera żółtego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 żółtko
1 łyżka mleka
Sposób wykonania:
Rozłóż ciasto, przetnij na pół w poprzek. Obie połówki posmaruj koncentratem pomidorowym. 1 połówkę posyp przyprawami i tartym serem, rozłóż szynkę. Drugą połówkę ciasta przykryj połówką z dodatkami. Ciasto dociśnij mocno rękami.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover