Polędwiczka wieprzowa po tajsku
Soczyste pełne smaku kawałki polędwiczki marynowane w sosie sojowym i orientalnych przyprawach będą ciekawą propozycją dla miłośników mięsa kuchni azjatyckiej.
Składniki:
50 g oleju kokosowego
100 g wody
30 g brązowego cukru
20 g mielonego imbiru
600 g polędwiczki wieprzowej
10 g sriracha
20 g octu ryżowego
20 g czosnku
15 g szczypiorku
5 g nasion sezamu
20 g skrobi ziemniaczanej
20 g sosu sojowego ciemnego
30 g mąki pszennej typ 450
Sposób wykonania:
Na pokrywie kielicha postaw miskę. Zresetuj wagę i odważ w niej 600 gramów oczyszczonej polędwiczki wieprzowej pokrojonej w 3 cm paseczki o grubości 1 cm.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover