Przepisy Cookover

Polędwiczka wieprzowa po tajsku

Soczyste pełne smaku kawałki polędwiczki marynowane w sosie sojowym i orientalnych przyprawach będą ciekawą propozycją dla miłośników mięsa kuchni azjatyckiej.

 

Składniki:

50 g oleju kokosowego
100 g wody
30 g brązowego cukru
20 g mielonego imbiru
600 g polędwiczki wieprzowej
10 g sriracha
20 g octu ryżowego
20 g czosnku
15 g szczypiorku
5 g nasion sezamu
20 g skrobi ziemniaczanej
20 g sosu sojowego ciemnego
30 g mąki pszennej typ 450


Sposób wykonania:

Na pokrywie kielicha postaw miskę. Zresetuj wagę i odważ w niej 600 gramów oczyszczonej polędwiczki wieprzowej pokrojonej w 3 cm paseczki o grubości 1 cm.

 
 
 

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover