Karkówka w cynamonie  z suszonymi śliwkami
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 5 kg karkówki
  • 50 g cynamonu w pudrze
  • 150 g suszonych śliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Karkówkę płuczemy i osuszamy, po czym nacieramy pudrem z cynamonu. Śliwki siekamy w drobną kostkę. Karkówkę obkładamy posiekanymi śliwkami i zawijamy w folię, formując ładny rulon. Następnie pieczemy w temp. 68°C przez ok. 12 godzin (najlepiej wstawić wieczorem – rano będzie gotowa). Po upieczeniu wyjmujemy z folii, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Lasagnera duża Philipiak

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej