Karkówka w cynamonie  z suszonymi śliwkami
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 5 kg karkówki
  • 50 g cynamonu w pudrze
  • 150 g suszonych śliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Karkówkę płuczemy i osuszamy, po czym nacieramy pudrem z cynamonu. Śliwki siekamy w drobną kostkę. Karkówkę obkładamy posiekanymi śliwkami i zawijamy w folię, formując ładny rulon. Następnie pieczemy w temp. 68°C przez ok. 12 godzin (najlepiej wstawić wieczorem – rano będzie gotowa). Po upieczeniu wyjmujemy z folii, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Lasagnera duża Philipiak
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Lasagnera duża Philipiak

Lasagnera średnia Philipiak
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Lasagnera średnia Philipiak

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej