Pappardelle  ziołowo-orzechowe

Składniki:

  • opakowanie makaronu,
  • ½ średniego opakowania rukoli,
  • dość duży pęczek bazylii,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść orzechów włoskich,
  • sól,
  • pieprz cayenne,
  • 100 ml oliwy z oliwek,
  • ser parmezan,
  • sok z połowy cytryny.

Sposób wykonania:

Rukolę, bazylię, czosnek i orzechy wrzucamy do blendera i miksujemy, dolewając oliwę z oliwek. Blendujemy aż zrobi się gładki gęsty sos. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy aż do uzyskania gęstej, gładkiej konsystencji. Pappardelle gotujemy al dente w osolonej wodzie, następnie układamy na talerzu, polewamy pesto i posypujemy startym parmezanem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Blender Philipiak Storm II Blender Philipiak Storm II 2
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Blender Philipiak Storm II

Philipiak Vacuum Blender VB500 Philipiak Vacuum Blender VB500 2
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Philipiak Vacuum Blender VB500

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro 2
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej