Pappardelle  ziołowo-orzechowe

Składniki:

  • opakowanie makaronu,
  • ½ średniego opakowania rukoli,
  • dość duży pęczek bazylii,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść orzechów włoskich,
  • sól,
  • pieprz cayenne,
  • 100 ml oliwy z oliwek,
  • ser parmezan,
  • sok z połowy cytryny.

Sposób wykonania:

Rukolę, bazylię, czosnek i orzechy wrzucamy do blendera i miksujemy, dolewając oliwę z oliwek. Blendujemy aż zrobi się gładki gęsty sos. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy aż do uzyskania gęstej, gładkiej konsystencji. Pappardelle gotujemy al dente w osolonej wodzie, następnie układamy na talerzu, polewamy pesto i posypujemy startym parmezanem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Philipiak Vacuum Blender VB500

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej