Spaghetti  z pesto bazyliowym
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti 

Pesto bazyliowe:

  • 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii 
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki sparzonych i obranych orzechów laskowych (mogą byś sosnowe)
  • 3 łyżki sera parmezanu 
  • 5 łyżek oliwy 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 filet anchois 

Sos:

  • 1 ząbek czosnku
  • 400 ml słodkiej śmietanki 
  • 40 g sera parmezanu 

Sposób wykonania:

Makaron gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 8–10 min. Pamiętaj aby był al’dente. Składniki na pesto zmiksuj na gładką, jednolitą masę. Śmietankę zagotuj z plastrami czosnku i dodaj pesto. Chwilę podgrzej, po czym dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem oraz parmezanem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Philipiak Vacuum Blender VB500

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej