Spaghetti z pesto z rukoli

Składniki:

  • ok 15 dag makaronu spaghetti,
  • 70 g rukoli, 
  • garść orzeszków ziemnych niesolonych,
  • 3 łyżki soku z cytryny, 
  • ząbek czosnku, 
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek, 
  • sól, 
  • pieprz.

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy. Wszystkie składniki pesto przekładamy do blendera i miksujemy. Przygotowane pesto mieszamy z makaronem i podajemy posypane świeżo zmielonym pieprzem. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Philipiak Vacuum Blender VB500

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej