Kokosowy pudding chia z jagodami
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego 
  • 3 łyżki wiórek kokosowych 
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka syropu z agawy 
  • 2 łyżki konfitury jagodowej
  • 100 g świeżych borówek

Sposób przyrządzenia:

  1. Mleko kokosowe przelewamy do kielicha, dodajemy wiórki kokosowe i mielimy około 2 minuty prędkość 9.
  2. Do tak przygotowanej bazy dodajemy nasiona chia i syrop z agawy, odstawiamy do lodówki na co najmniej 1-2 godziny i podajemy z łyżką konfitury oraz świeżymi borówkami.
Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej