Tricolore Italiano

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa + 450 ml wody, 
  • 1 galaretka brzoskwiniowa lub inna o jasnym kolorze + 250 ml wody,
  • 1 galaretka kiwi + 450 ml wody, 
  • 250 ml śmietany kremówki, 
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią, 
  • 100 ml mleka.

Sposób wykonania:

Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy, wylewamy do formy i odstawiamy do przestudzenia. Jasną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody i studzimy, aż uzyska pokojową temperaturę. Kremówkę ubijamy, a do ubitej (konsystencja nie musi być tak sztywna jak do ciast, chodzi o to, aby była odpowiednio napowietrzona) dodajemy cukier, dolewamy mleko chwilę miksujemy i wlewamy jasną galaretkę. Przygotowaną masę wylewamy na stężałą warstwę zielonej galaretki i ponownie studzimy. Następnie rozpuszczamy i studzimy czerwoną galaretkę, którą wylewamy na stężałą warstwę jasną. Całość odstawiamy do lodówki. Przed podaniem kroimy na kawałki.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej