Sałatka z wędzonego  pstrąga z racuchami  z kaszy gryczanej
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 1 wędzony pstrąg w całości 
  • 1 łyżka chrzanu
  • 70 g sera twarogowego niemielonego
  • 150 ml kwaśnej gęstej śmietany
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka posiekanego szczypioru
  • 100 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 surowe ziemniaki
  • 1 jajo
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • sól i pieprz, oliwa

Sposób wykonania:

Oczyszczamy pstrąga z ości i kroimy na duże kawałki. Ser dokładnie kruszymy i mieszamy z posiekaną szalotką, szczypiorem i śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i chrzanem. Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy z mąką, kaszą i jajem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy małe racuchy. Podajemy pstrąga z ciepłymi racuchami i dipem twarogowym.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia mała (20 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Classic

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej