Śledź marynowany  w czerwonej cebuli z antonówką
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 4 filety śledzia matiasa
  • 2 czerwone cebule
  • 1 antonówka
  • 50 ml octu
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • czerwony pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 ziarna ziela angielskiego

Sposób wykonania:

Śledzie kroimy w romby, a czerwoną cebulę – w piórka. Jabłko obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie cząsteczki, a następnie obgotowujemy w occie z dodatkiem cukru. Olej mieszamy z octem i cebulą oraz jabłkiem. Dodajemy śledzie i odstawiamy na 2–4 dni. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Lasagnera mała Philipiak Lasagnera mała Philipiak 2
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Lasagnera mała Philipiak

Lasagnera średnia Philipiak
0,00 zł
Produkt niedostępny
Katalog produktów

Lasagnera średnia Philipiak

Zestaw Lasagner Philipiak Tris Zestaw Lasagner Philipiak Tris 2
0,00 zł
Produkt niedostępny
Katalog produktów

Zestaw Lasagner Philipiak Tris

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej