Tatar wołowy  w sojowym omlecie
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 2 porcje):

  • 160 g polędwicy wołowej lub ligawy 
  • 2 jaja 
  • 50 ml sosu sojowego
  • 1 ogórek kiszony 
  • 2 cebule dymki
  • 50 g marynowanego podgrzybka 
  • 20 ml oleju słonecznikowego 
  • pieprz i łyżeczka musztardy

Sposób wykonania:

Jaja roztrzepujemy z sosem sojowym i smażymy bardzo cienkie omlety. Mięso drobno siekamy, dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Ogórka, cebulę i grzybki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy je do mięsa i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy pieprzem. Tak przygotowanego tatara zawijamy w omlety, kroimy w małe kawałki i podajemy z musztardą. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia mała (20 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej