Gazpacho
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 700 g pomidorów malinowych 
  • 400 g ogórka szklarniowego 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 papryczka chili – opcjonalnie 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 125 ml oliwy 
  • garść miąższu z czerstwego chleba 
  • 50 ml białego octu winnego 
  • pieprz 
  • garść liści bazylii
  • garść lodu w kostkach

Sposób przyrządzenia:

  1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, ogórki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazdo nasienne w papryce, obieramy czosnek i siekamy chili.
  2. Wszystkie składniki przekładamy do kielicha i korzystając z funkcji smoothie lub wybierając z ustawień manualnych prędkość 9 mielimy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki, najlepiej smakuje na drugi dzień.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Blender Philipiak Storm II Blender Philipiak Storm II 2
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Blender Philipiak Storm II

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej