Grzybowa  z pieczonym sandaczem
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 1 kg prawdziwków
  • 1 kg sandacza 
  • 3 l wywaru warzywnego z warzywami pokrojonymi w kostkę
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • 150 ml słodkiej śmietanki 30 proc.
  • sól, pieprz i oliwa

Sposób wykonania:

Grzyby kroimy w kostkę i przesmażamy z czosnkiem i cebulą. Zalewamy wywarem i gotujemy ok. 20 min. Dodajemy śmietankę i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy gałązki tymianku oraz posiekany koper. Sandacza kroimy w kostkę i marynujemy w oliwie, soli i pieprzu. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180˚C przez 5 min. Kawałki ryby układamy w talerzu i zalewamy zupą.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej