Kapuśniak z bryndzą
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 450 g kiszonej kapusty
  • 200 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 200 g żeberek wieprzowych 
  • wędzonych
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler 
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • świeży majeranek
  • 200 g sera bryndzy
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

Żeberka zalej zimną wodą i gotuj ok. 2 godz. na wolnym ogniu z dodatkiem 4 liści laurowych i 4 ziaren ziela angielskiego. Warzywa pokrój w drobną kostkę wielkości 1 cm i dodaj do wywaru. Kiszoną kapustę posiekaj nożem i delikatnie obgotuj w osobnym naczyniu. Dodaj wszystko razem do wywaru. Dopraw solą i pieprzem oraz świeżym majerankiem. Podawaj z kawałkami pokruszonej bryndzy i obgotowanym mięsem z wędzonych żeberek.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Duży garnek 9L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej