Krem  z pieczonych buraków
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 5-6 porcji):

  • 1 kg czerwonych buraków
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól i pierz
  • 3 l wywaru jarzynowego

Sposób wykonania:

Buraki pieczemy w piekarniku, po czym obieramy i kroimy w drobne kawałki. Zalewamy wywarem, zagotowujemy, a następnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Na koniec doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Duży garnek 5,2L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej