Krem z pomidorów i papryki z kozim serem i miętą

Składniki:

  • bulion,
  • pomidory świeże lub całe z puszki (do zmiksowania),
  • papryka pieczona,
  • papryka marynowana,
  • twarożek kozi,
  • świeża mięta,
  • śmietana 22 proc.,
  • ocet balsamiczny do dekoracji.

Sposób wykonania:

Paprykę myjemy, dzielimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na ruszcie w piekarniku z grillem i pieczemy do zbrązowienia skórki. Wyjmujemy i wkładamy do szczelnego worka na 10 minut. Obieramy ze skórki i wrzucamy do miksera razem z pomidorami z puszki i rozdrobnioną miętą, a następnie miksujemy na krem. Wlewamy do bulionu i gotujemy na małym gazie. Do głębokiego talerza kładziemy łyżkę twarogu koziego, na który wlewamy łyżkę wazową zupy, mieszamy i uzupełniamy jeszcze 1-2 łyżkami zupy.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej