Rosół z kaczki z pierożkami  z serem i wątróbką
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 1 kaczka
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 liście laurowe
  • 0,4 kg wątróbki drobiowej
  • 0,5 kg sera ricotta
  • 0,3 kg mąki pszennej
  • 200 ml ciepłej wody
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

Kaczkę dzielimy na części i gotujemy rosół z dodatkiem liści laurowych i włoszczyzny. Wątróbkę kroimy w kostkę i przesmażamy. Ostudzamy, dodajemy do sera, po czym razem mieszamy. Z mąki i wody przygotowujemy ciasto. Robimy małe pierożki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Rosół podajemy z pierożkami, warzywami oraz mięsem z ugotowanej kaczki.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Zestaw garnków Philipiak Deluxe Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej