Zupa jarzynowa
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 1/4 kalafiora 
  • 1/4 brokuła 
  • 100 g fasolki szparagowej 
  • 100 g mrożonego lub świeżego zielonego groszku 
  • 1 duży ziemniak 
  • garść szpinaku 
  • 800 ml wywaru warzywnego lub rosołu 
  • 150 ml śmietanki 30% 
  • 100 ml zalewy z kiszonych ogórków 
  • pęczek kopru

Sposób przyrządzenia:

  1. Do kielicha wlewamy wywar i korzystając z funkcji gotowanie doprowadzamy do wrzenia.
  2. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 8 minut.
  3. Po tym czasie dodajemy podzielony na mniejsze różyczki kalafior i brokuł, a także pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową i gotujemy kolejne 5 minut.
  4. Na koniec dodajemy, liście szpinaku, groszek, zalewę z kiszonych ogórków i śmietanę, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej