Zupa krem z suszonych podgrzybków
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 100 g suszonych podgrzybków
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 100 g ziemniaków
  • 150 ml śmietany 36 proc.
  • 50 g masła
  • 100 ml kwasu z kiszonej kapusty
  • 20 g suchego majeranku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
  • 10 g cukru

Sposób wykonania:

Suszone grzyby płuczemy, a następnie namaczamy i gotujemy. Warzywa oczyszczamy, drobno kroimy i podduszamy na maśle. Do tego dodajemy ugotowane grzyby oraz wywar z ich gotowania. Następnie gotujemy do miękkości, miksujemy, dodajemy śmietanę oraz kwas z kiszonej kapusty, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodajemy odrobinę cukru.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Duży garnek 9L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej