Zupa pieczarkowa
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 400 g pieczarek 
  • 100g ziemniaków 
  • 1 ząbek czosnku
  • 800 ml wywaru drobiowego 
  • 150 ml śmietanki 30% 
  • garść natki
  • garść koperku 
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:

  1. Połowę pieczarek kroimy w cienkie plastry, drugą połowę, wraz z czosnkiem i obranymi, pokrojonymi w kostkę ziemniakami zalewamy wywarem.
  2. Korzystając z funkcji zupa, gotujemy 15 min.
  3. Mielimy na gładki krem, dodajemy plastry pieczarek, śmietankę i gotujemy kolejne 5 minut.
  4. Dodajemy siekane zioła i doprawiamy do smaku.
Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej