Pstrąg
Pstrąg pieczony to lekkie, zdrowe i aromatyczne danie, które podkreśla naturalną delikatność ryby. Pieczony pstrąg jest idealnym wyborem na lekki obiad lub kolację, doskonale komponując się z warzywami, pieczonymi ziemniakami lub chrupiącą sałatką.
Składniki:
2 szt. pstrąga, około 250g każdy
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 plastry cytryny
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
Sposób wykonania:
Z papieru do pieczenia wytnij prostokąt o bokach dopasowanych do wymiarów garnka urządzenia. Dwa pstrągi natrzyj dokładnie przyprawami. Do środka pstrąga włóż po 1 plastrze cytryny przekrojonym na pół. Pstrągi odstaw.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover