Przepisy Versatile

Razowe penne z grillowaną cukinią i kozim serem

Razowe penne z grillowaną cukinią i kozim serem to potrawa prosta w wykonaniu, efektowna i sycąca. Dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego i stosunkowo niewielkiej ilości cukrów, poziom glukozy po spożyciu tego dania nie będzie ulegał zbyt gwałtownym zmianom.

 

Składniki:

300 g makaronu penne
150 g koziego sera dojrzewającego
1 cukinia
80 g suszonych pomidorów
70 ml oliwy z oliwek ekstra virgin
1 cytryna
1 ząbek czosnku
1 gałązka tymianku


Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cukinie kroimy w plastry i marynujemy w oliwie i tymianku. Smażymy na patelni groszkowej.

Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.



Jak to zrobić?

Zeskanuj kod QR

Pobierz aplikację na swój telefon

Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover