Sałatka z ananasem i rzeżuchą
Sałatka szparagowa z dodatkiem świeżego ananasa, gotowanych buraków, kiełków i rzeżuchy posypana chrupiącymi migdałami w płatkach.
Składniki:
500 g wody
1 g czarnego pieprzu
20 g migdałów w płatkach
20 g kremu balsamicznego
160 g ananasa
500 g szparagów
200 g buraków gotowanych w wodzie
2 g soli morskiej
50 g rzeżuchy
50 g mix kiełków
Sposób wykonania:
Na pokrywie kielicha bez korka postaw miskę, zresetuj wagę i odważ 50 gramów ulubionych kiełków, 160 gramów ananasa pokrojonego w 1-2 cm kostkę, 2 łyżki rzeżuchy i 200 gramów ugotowanych, obranych buraków pokrojonych w 1-2 cm kostkę. Przygotowaną w misce sałatkę polej 2 łyżkami sosu balsamicznego, dopraw 1 szczyptą soli morskiej i 1 szczyptą świeżo mielonego pieprzu czarnego i odstaw na bok.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover