Tagliatelle z tuńczykiem
Włoska kuchnia słynie z prostych i pysznych połączeń. Taki właśnie jest tagliatelle z tuńczykiem.
Składniki:
3000 g wody
50 g szalotki
1 g skórki z cytryny
200 g makaronu tagliatelle
15 g kaparów
15 g soli do gotowania
20 g czosnku
3 g soli
40 g soku z cytryny
140 g tuńczyka w sosie własnym
50 g oliwy z oliwek
30 g liści pietruszki
10 g anchois
Sposób wykonania:
Na pokrywie kielicha bez korka, postaw miskę, zresetuj wagę i odważ w niej 200 gramów suchego makaronu tagliatelle. Miskę odstaw.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover