Tatar wołowy z suszonymi pomidorami i pieczonymi karczochami
Tatar przyrządzony z chudego mięsa wołowego to bardzo dobre źródło białka, witamin z grupy B, żelaza i cynku. O wyjątkowości oraz walorach żywieniowych tego dania decydują dodatki – zasobne w potas i likopen pomidory oraz karczochy cenione ze względu na wysoką zawartość inuliny i fruktooligosacharydów.
Składniki:
600 g ligawy lub udźca wołowego
250 g suszonych pomidorów w zalewie
300 g karczochów w zalewie olejowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 kiszony ogórek
pół łyżeczki musztardy Dijon
2 łyżki oleju rzepakowego
pieprz czarny kruszony
Sposób wykonania:
Drobno siekamy dobrze schłodzone i bardzo świeże mięso wołowe. Doprawiamy posiekanymi kaparami i suszonymi pomidorami. Dodajemy posiekaną cebulę i pokrojony w kostkę kiszony ogórek.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover