Wytrawna tarta z figami i serami
Połączenie fig i sera pleśniowego znają chyba wszyscy miłośnicy włoskiej i francuskiej kuchni. Dojrzałe figi zapieczone z kremowymi serami na kruchym, słonym cieście w wersji eleganckiej tarty.
Składniki:
40 g czerwonej cebuli
10 g świeżego rozmarynu
1 g proszku do pieczenia
200 g gorgonzoli
150 g mąki orkiszowej
150 g masła
40 g żółtek jaj kurzych
100 g śmietany 18%, kwaśnej
120 g sera camembert pełnotłustego
40 g miodu pszczelego
100 g sera typu „feta”
250 g świeżych fig
150 g mąki pszennej typ 450
Sposób wykonania:
Na pokrywie kielicha bez korka, postaw miseczkę, zresetuj wagę i odważ 40 gramów czerwonej cebuli pokrojonej w piórka. Miskę odstaw na bok. Na pokrywie kielicha bez korka, postaw miskę, zresetuj wagę i odważ 250 gramów fig pokrojonych w ósemki. Miskę odstaw na bok.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover