Zupa krem ze świeżych grzybów
Zupa grzybowa kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, tymczasem sezon grzybowy zaczyna się dużo wcześniej.
Składniki:
750 g wody
100 g pasty rosołowej – CVR
10 g suszonych grzybów
750 g grzybów
1 g suszonego rozmarynu
40 g sera grana padano
200 g cebuli
16 g czosnku
60 g masła
200 g śmietany 18%, kwaśnej
100 g średnich ziemniaków
Sposób wykonania:
200 gramów cebuli i 4 ząbki czosnku przełóż do kielicha i siekaj 10 sekund z prędkością 10 obrotów. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Dodaj 60 gramów masła, 100 gramów pasty rosołowej oraz ¼ łyżeczki rozmarynu i smaż bez korka 8 minut w 125 stopniach z prędkością 4 obrotów.
Aby poznać kolejne kroki gotowania pobierz aplikację Philipiak Home, w której odkryjesz wszystkie przepisy na Cookover.
Jak to zrobić?
Zeskanuj kod QR
Pobierz aplikację na swój telefon
Zarejestruj się w aplikacji Philipiak Home i korzystaj z pełnej treści przepisów na Cookover